Banebyen –
Viborgs nye, spændende bydel

Banebyen omdannes i disse år til en af Viborgs mest levende og spændende bydele. På det gamle industriområde syd for banegården findes nybyggede boliger, daginstitutioner, dagligvarebutikker, ældrecenter, seniorboliger og landets mest moderne gymnasium. Den nye bydel, som ligger i den sydlige del af Viborg, er et levende byrum med masser af aktiviteter omkranset af grønne arealer, gangstier og legeplads.

Klippingshusene ligger perfekt placeret i Banebyen med hurtig adgang til den imponerende Hærvejsbroen, der tilbyder en smuk gå- eller cykeltur ind til Viborgs gamle bydel.
Fra lejeboligerne kan du gå fantastiske ture rundt om naturskønne Søndersø, dyrke gadeidræt i Game Streetmekka rundt om hjørnet, cykle til dejlige badeture i Søbadet, eller opdage nye løberuter.

Både sommer og vinter står naturoplevelser og byens liv i kø for at blive udforsket af Klippingshusenes beboere. Her får du en attraktiv, bynær placering med det bedste Viborg har at byde på. Skriv dig op til en ledig lejebolig i Klippingshusene.

Kort afstand til Søndersø og Viborg centrum

Klippingshusenes moderne lejeboliger ligger på Erik Ejegodsvej. 

Herfra er ikke langt til Søndersø, hvor du kan nyde en gå- eller løbetur langs vandet med udsigt til et af landets smukkeste naturområder.

Her er oprindelig skov, sø og masser af frisk luft og uberørt natur, men du får også Viborgs charmerende handelsliv med i pakken.

Tag Hærvejsbroen ind til Viborgs gamle bymidte
Ved siden af Klippingshusene ligger den prisvindende Hærvejsbroen, der skaber en direkte forbindelse til Viborgs gamle bymidte. Her er både gang- og cykelsti, som giver mulighed for en gåtur fra Banebyen, forbi Midtbyens Gymnasium og videre til bibliotek og Viborgs smukke middelalderby. Langs ruten finder du masser af rekreative, grønne spots på bænke og trapper, der indbyder til ophold i solen.

Game Streetmekka og nyt, moderne gymnasium
Med en lejebolig i Klippingshusene får du en beliggenhed, hvor de fleste aktiviteter er i gåafstand.
Den nye, moderne bydel summer af liv. Rundt om hjørnet tilbyder Kulturhuset Game Streetmekka utallige faciliteter for bevægelse og gadekunst. Skaterramper, parkour og streetart – alt, hvad der berører byens gadekultur.

Helt tæt på Banebyen, på den anden side af Hærvejsbroen, ligger det splinternye Midtbyens Gymnasium, hvis udemiljø og brede trappeafsatser allerede er et populært samlingssted i solen for byens unge.

Videre på ruten ligger Viborgs store svømmehal og bibliotek, og for områdets seniorer opføres et helt nye ældrecenter. Hele den nye bydel er bundet sammen af grønne områder med cykel- og gangstier.

Bestil en
personlig fremvisning

"*" indikerer påkrævede felter

Sæt kryds*
Sæt kryds*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.