De skønneste naturoplevelser venter ved Søndersø

Viborg har uden tvivl nogle af Danmarks smukkeste naturområder. I Klippingshusene bor du tæt på Viborg Søerne, og får dagligt mulighed for at nyde de mange, grønne ruter. Faktisk er der kun et kvarter på gåben til dejlige Søndersø.

Der er virkelig sket noget i den nye bydel Banebyen i Viborg. Området hvor Klippingshusene ligger, er ved at udvikle sig til en attraktiv del af byen, med mange skønne, rekreative områder. Men den unikke placering, gør det også nemt for Klippingshusenes lejere, at komme hen til Viborgs smukke Søndersø. Fra lejlighedens hoveddør tager det cirka 15 minutter at nå ned til midten af Søndersø. Herfra skal du kun dreje et kort stykke mod højre, før du kommer til det spændende vandlandskab Sønæs Park. Har du børn eller barnlige sjæle med på gåturen, må I endelig ikke springe denne del af søruten over!

Vandleg for alle

Sønæs Park, eller Sønæs som parken også kaldes, er skabt som et teknisk anlæg til at opsamle og rense regnvand, og selvom det måske umiddelbart lyder dræbende kedsommeligt, er vandparken alt andet det. Børnene vil elske at hoppe fra sten til sten over vandet, eller trække sig over søen på tømmerflåden. Der er masser af aktiviteter rundt omkring i vandparken, og det er spændende at gå på opdagelse. I solskin er det store, fantasifulde område oplagt til en familieudflugt, men selv i øsende regnvejr, er det sjovt at hoppe løs i gummistøvlerne. Bliver I lidt for våde, er der heldigvis ikke langt hjem til et varmt bad i Klippingshusene.

Alle Viborgs børn kommer ofte forbi Sønæs på skoleudflugter, men parken er selvfølgelig også populær for alle områdets hundeluftere og børnefamilier. Tænk at have en vandlegeplads så tæt på hjemmet!

Viborgs smukkeste cykel- og løberute

Har du fået de gode vandrestøvler på, og har du mod på at prøve en lidt længere gåtur, kan du vælge at tage ruten hele vejen rundt om Søndersø og Nørresø. Undervejs kommer du forbi flere af Viborgs kendte, historiske steder, og endnu flere dejlige grønne naturperler.

Turen er på i alt 12 km, så her er det nok bedst, at de små børneben bliver ved vandparken, men alternativt er ruten også ideel til en god cykeltur.

Det er også denne rute du skal vælge hvis du vil have gang i løbetræningen. Fra Klippingshusene kan du let vælge om det skal være den korte distance rundt om Søndersø, eller den lange rundt om begge søer. Bind løbeskoene, og oplev Viborgs smukkeste løberute mens ænderne hepper på dig.

Er søvandet kun for ænderne?

Nej, det er ikke kun ænderne der kan få glæde af søens vand. I den nordlige del af Nørresø finder du Søbadet. Her kan du hver sommer slå dig ned på et tæppe i græsset, og få en afkølende dukkert i søen. Ved badesøen findes også en lille badebro til dem der bare vil sidde på kanten og køle tæerne i det halvkolde vand, der i sommermånederne når op på 16-20 grader.

Orker du ikke den ellers smukke cykeltur fra Klippingshusene og langs med søerne, kan du køre i bil til den nærliggende parkeringsplads. Både sommer og vinter er der mange naturoplevelser i vente for beboerne i Klippingshusene. Der er altid meget at se på langs med Viborg Søerne.

Vil du læse mere om mulighederne for at bo til leje i Klippingshusene, kan du se oversigten over alle ledige boliger her. Hver søndag afholdes Åbent Hus, hvor vi står klar til at vise dig en af vores skønne prøveboliger – tilmeld dig her og kig forbi.

Bestil en
fremvisning

"*" indikerer påkrævede felter

Sæt kryds*
Sæt kryds*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.