I Klippingshusene bor du tæt på kunsten

Der er ikke langt til Viborgs historiske midtby fra Klippingshusenes lejeboliger. Kulturoplevelserne står nærmest i kø for de kommende beboere. Glem endelig ikke at lægge vejen forbi den charmerende, gamle ejendom der rummer Skovgaard Museet, hvor kunsten venter på at forføre dig.

Fra Klippingshusene nyder man godt af den nye bro fra Banebyen til midtbyen. En dejlig gåtur over Hærvejsbroen, bringer dig ind til de idylliske huse i Viborgs kulturcentrum. Her kan du opleve kunsten udfolde sig i Skovgaard Museets lyse rum.

Ved første blik er den historiske ejendom ved siden af Viborgs Domkirke svær ikke at forelske sig i. Den pragtfulde bygning fra 1728, der engang rummede byens rådhus, er i dag hjem for utallige værker af kunstnerfamilien Skovgaard. Den faste samling består af fascinerende værker fra den danske guldalder og helt frem til modernismens gennembrud. Det er uundgåeligt at mærke historiens vingesus, når man bevæger sig rundt i de højloftede rum. Husets mange små detaljer, spiller flot sammen med de klassiske kunstværker.

Det koster 60 kr. for voksne og 55 kr. for seniorer at besøge Skovgaard Museet. Børn og unge under 18 år får gratis entre.Altid noget nyt at opleve

Selvom Skovgaard Museet rækker tilbage mod fortidens superstjerner som Johan Thomas Lundbye, Wilhelm Marstrand og Dankvart Dreyer, skifter museet også løbende kunstudstillinger. De skiftende særudstillinger gør museet aktuelt og værd at besøge igen og igen. Du vil ved hvert besøg få fortalt nye historier, og se nye vinkler på den moderne, danske kunst.

Lige nu er Skovgaard Museet desværre midlertidigt lukket på grund af Covid-19 restriktioner, men museet håber inden længe at kunne byde dig velkommen til en ny udstilling. Du kan dog få mulighed for at opleve tidens aktuelle særudstilling på en virtuel rundtur her. Her kan du også få fornemmelsen af de lyse, åbne rum som danner en perfekt baggrund for de smukke værker.

 
Vil du være vores ven?

De sande kunstelskere har også mulighed for at blive stamgæster på kunstmuseet. Har du lyst til at gå fra Klippingshusene til museet flere gange om året, kan du melde dig ind i Skovgaard Museets Venner. Medlemskabet giver dig fri entre for to personer, og invitationer til nye ferniseringer. Du kan læse mere om Skovgaard Museets vennekreds her.

Vil du også bo tæt på Viborgs levende kunstnerbymidte? Klippingshusene har stadig ledige boliger til leje. Du finder priser og detaljer her.

Bestil en
fremvisning

"*" indikerer påkrævede felter

Sæt kryds*
Sæt kryds*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.