Gå på udendørs mønsterjagt

Fra Klippingshusene er der ikke langt til Viborg Kunsthal, som løbende skifter mellem nye, spændende udstillinger af billedkunst fra danske og internationale billedkunstnere. Har du svært ved at finde på flere aktiviteter i et lukket corona-land, kan du tage et smut forbi kunsthallens have og gå på udendørs mønsterjagt.

Viborg Kunsthal ligger midt i den gamle del af Viborg, der inviterer til mange smukke byvandringer rundt imellem de idylliske, historiske bygninger. Fra Klippingshusene har du kun en kort cykel- eller gåtur ind til bymidten, hvor Viborg Domkirke, Skovgaard Museet og Viborg Kunsthal, fungerer som centrale kulturpunkter. I disse tider hvor corona-restriktionerne sætter begrænsninger på de fleste indendørs aktiviteter, kan vi i stedet anbefale at tage på en dejlig gåtur rundt i den gamle bydel, og nyde Latinerhaven og Borgvoldparken, inden turen sluttes af foran Viborgs Kunsthal, hvor mønsterjagten kan begynde.

 

 

Kan du finde alle mønstrene?

Haven rundt om Viborg Kunsthal er omgivet af en fantastisk mur. Et 151 meter langt mosaik-kunstværk med navnet: ”Tro og overtro”, skabt af billedkunstneren Mette Winckelmann. Her kan hele familien gå på mønster-skattejagt i de 12086 fliser, der udgør hundredvis af flotte mosaikmønstre.

Børnene vil elske at lege detektiver på jagt efter skjulte ”koder” på muren. Viborg Kunsthal har kreeret et sjovt opgaveark, som I selv kan printe ud og tage med på turen. Prøv om I kan finde korset, tornekronen og de andre smukke mosaikmønstre, der gemmer sig på den lange mur. På arket kan I også læse nogle af de fascinerende historier der ligger bag mønstrenes tilblivelse, og når I kommer hjem igen, er der en hyggelig ekstraopgave til de kreative, der har lyst til at skabe deres helt eget mosaikmønster. Hvis du selv skulle udsmykke muren, hvordan skulle din mosaik så se ud? Du kan læse mere om den flotte kunstmur og finde opgavearket her.

Kunsthallens store mur består af mere end 100 mønstre, der alle refererer til Viborgs spændende, gamle historie og vigtige placering som kongeby i Middelalderen. Faktisk mener man at Knud den Store blev kronet til konge af Danmark i Viborg, og boede lige netop dér hvor kunsthallen i dag ligger.

 

 

På glædeligt gensyn

Lige nu er Viborg Kunsthal desværre midlertidigt lukket pga. de gældende corona-restriktioner, og alle aktuelle udstillinger er blevet forlænget frem til d. 16. maj, men kunsthallen glæder sig til at åbne dørene for offentligheden igen i løbet af foråret. Indtil da kan du få en smagsprøve på hvad der gemmer sig bag de høje hvide mure her.

Selvom det i øjeblikket kniber med at få adgang til Viborgs mange spændende kulturtilbud, er der heldigvis masser af udendørs oplevelser omkring Klippingshusene. Både i den smukke natur ved Søndersø, på byens legepladser og på vandring gennem den charmerende bymidte. Du kan læse mere om oplevelser nær Klippingshusene her.

Bestil en
fremvisning

"*" indikerer påkrævede felter

Sæt kryds*
Sæt kryds*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.