Følg broen til kulturen

Med en lejlighed i Klippingshusene får man en helt unik beliggenhed tæt på Viborgs bankende byhjerte af historie og kultur. Og med Hærvejsbroen er det kun blevet endnu hurtigere at nå ind til Viborgs smukke middelalderby.

Viborgs nye samlende broprojekt åbnede i april 2020. Hærvejsbroen er det forbindende led mellem den nye bydel Banebyen, og Viborgs charmerende bymidte. Som beboer i Klippingshusene er det oplagt at bruge den nye broforbindelse til daglige gå- og cykelture.

Midt på vejen mod centrum ligger det nye flotte Midtbyens Gymnasium, hvor den store trappe med siddepladser, indbyder til en pause i solen. Faktisk er der flere steder på broen anlagt små bede og stillet bænke, som kan bruges til et hyggeligt stop undervejs på en gåtur.

Til Viborgs vandhunde

Ved den store trappe foran Midtbyens Gymnasium, kan man vælge at gå ned mod svømmehallen og tilmelde sig et af de mange hold. Viborg svømmehal tilbyder alt fra babysvømning til seniorformiddage så man kan altid være sikker på at finde et hold der passer til dagsformen.

Du kan læse mere om udvalget af svømmehold her.

Mod kulturen

Går man i stedet mod nord ad broen over Banegårds Alle, kommer man til Hovedbiblioteket i Viborg. Et vigtigt knudepunkt inden for det viborgensiske kulturliv. Her bugner eventprogrammet med børneteater, foredrag, udstillinger, børnebio, koncerter og meget mere. Hver måned er der adskillige events for børn og voksne at vælge imellem. Du kan følge kalenderen over arrangementer lige her.

Hovedbiblioteket er en fantastisk åre af kultur i nem rækkevidde fra Klippingshusene. Kun en kort gåtur over broen, og man får adgang til endeløse events, for ikke at glemme de tusindvis af bøger der venter på at blive taget med hjem på altanen.

Åbenlyst er det selvfølgelig også at bruge broen til at komme ind til Viborgs hyggelige gågader. Den gamle, historiske del af Viborg er altid en gåtur værd, og gaderne rummer både tøjbutikker til dem der elsker shopping, eller delikatesseforretninger til dem der vil have lækkerier med hjem til køkkenet i Klippingshusene.

Der hersker ingen tvivl om den nye bros store betydning for Banebyen og beboerne i Klippingshusene. Det er derfor meget velfortjent at Hærvejsbroen vandt Arkitekturens pris i 2020.

Husk selv at komme ud og gå en tur over Hærvejsbroen, og se det flotte nybyggede gymnasium. Du kan kombinere besøget med en tur forbi Åbent Hus i Klippingshusene søndage kl. 11-12. Tilmeld dig her.

Skriv dig op
til en fremvisning

"*" indikerer påkrævede felter

Sæt kryds*
Sæt kryds*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.