Vildsvinet venter på jer

Har I prøvet den nye skovlegeplads ”Børnenes Hald?” Med vildsvin og udkigstårn! Pak familien i bilen, kør fra Klippingshusene til Dollerup Bakker, og oplev Viborgs nye favoritlegeplads.

Det tager ikke meget mere end 10 minutter at køre i bil fra Klippingshusene til Dollerup Bakker.

Her venter der jer en dejlig børnevenlig rute på ca. 2,5 kilometer. Lige tilpas til at selv helt små børneben kan være med. De mere vandrestærke er selvfølgelig velkomne til at gå hele den lange rute gennem det kuperede terræn ved Dollerup Bakker, men hvis børnene er med, passer turen fra Dollerup Ishus til skovlegepladsen helt perfekt.

Ruten starter ved parkeringspladsen ved Dollerup Ishus (Ravnsbjergvej 70). Herfra skal I blot følge de blå hærvejsskilte som viser jer vej over den åbne hede. Det er en spændende snirklet vej hvor børnene kan lege stifindere og lede vejen gennem den varierede rute der både går igennem det åbne landområde og tæt skov, indtil I når den hyggelige sti langs med søbredden. Når I kommer til Niels Bugges kro, er I lige ved at nå endestationen; den historiske skovlegeplads: ”Børnenes Hald”– og legen kan begynde.

 

 

Prisvindende børneleg

Skovelegepladsen stod færdig i 2019 og er bygget af de verdenskendte, danske legepladsmestre: Monstrum, hvis fantasifulde trælegepladser efterhånden kan opleves over hele verden. Viborgs legeplads er en legesyg fortolkning af de spændende historiske begivenheder som har udspillet sig i området omkring Dollerup Bakker og Hald sø. Børn kan måske ikke se spændingen i områdets gamle ruin eller herregårde, men de forstår at klatre op i det store tårn og holde øje med den farlige katapult gynge! På skovlegepladsen ”Børnenes Hald” handler det om at ”lege” Danmarkshistorien. Det store glubske vildsvin som vogter over sine unger, er inspireret af Niels Bugges våbenskjold, men også borgtårnet og den middelalder-inspirerede gynge er referencer til den lokale historie. Legepladsen har netop vundet en guldmedalje ved en international arkitekturprisuddeling, for sit anderledes og kreative design. Der er ingen tvivl om at det er en storfavorit for alle Viborgs børnefamilier.

 

 

Når børnene har fået sagt farvel til deres nye, store vildsvin-ven kan I gå den samme smukke rute tilbage mod bilen. Som lokkemiddel kan I bruge udsigten til en stor is fra Ishuset. En perfekt afslutning på en dejlig gåtur og legedag for store og små.

Området omkring Hald Sø og Dollerup Bakker er altid værd at besøge, og den nye legeplads har kun gjort det dejlige naturområde endnu skønnere. Vil du finde flere gode idéer til oplevelser omkring Klippingshusene, kan du læse mere her. Du kan også se hvilke lejeboliger der er ledige her.

Bestil en
fremvisning

"*" indikerer påkrævede felter

Sæt kryds*
Sæt kryds*
Dette felt er til validering og bør ikke ændres.