Banebyen – Viborgs nye levende bydel

Banebyen omdannes i disse år til en af Viborgs mest levende og spændende bydele. På det gamle industriområde syd for banegården opføres boliger, rækkehuse og daginstitutioner, dagligvarebutikker, ældrecenter, seniorboliger og landets mest moderne gymnasium. Den nye bydel, som ligger i den sydlige del af Viborg, vil blive et levende byrum med masser af aktiviteter omkranset af grønne arealer, gangstier og legeplads.

300 meter til Søndersø og kort afstand til centrum

De 144 nye moderne lejeboliger opføres på Erik Ejegodsvej. Herfra er der blot 300 meter ned til Søndersø, hvor viborggensere kan nyde en gåtur langs vandet og udsigt til et af landets smukkeste naturområder. Her er oprindelig skov, sø og masser af frisk luft og uberørt natur.

Tag hærvejsbroen ind til Viborgs gamle bymidte
Hærvejsbroen skaber en direkte forbindelse til Viborgs gamle bymidte. Her er både gang- og cykelsti, som giver mulighed for en gåtur fra Banebyen, forbi Midtbyens Gymnasium og videre til bibliotek og Viborgs smukke middelalderby.

Game streetmekka og nyt moderne gymnasium
Banebyens industrielle arv bæres videre, og bydelen vil komme til at summe af liv. Kulturhuset Game streetmekka opføres med et hav af faciliteter for bevægelse og gadekunst. Skaterramper, parkour og streetmekka – alt, hvad der berører byens gadekultur. I nær forbindelse til Banebyen opføres Midtbyens Gymnasium, som vil blive et af landets mest moderne gymnasier. Her vil spændende arkitektur og nye undervisningstyper få gode rammer, ligesom områdets beboere vil få adgang til at bruge gymnasiets lokaler til foredrag og koncerter.

Svømmehal, bibliotek og plejehjem
Med en bolig i Klippingshusene får man en beliggenhed, hvor de fleste aktiviteter er i gåafstand. Området byder på en gåtur til svømmehal og bibliotek, og for områdets seniorer opføres et helt nye ældrecenter. Alt er bundet sammen af grønne områder med cykel- og gangstier.